Verbouwing & renovatie De Stappe

In juli trokken we de voor- en achterdeur achter ons dicht ... De Stappe was leeggemaakt. De activiteiten van het dagcentrum vinden plaats in de gebouwen van Don Bosco te Vremde. De bewoners van Huis 31 en 33 verhuisden tijdelijk naar de gebouwen van De Meerminne in Mortsel.

Katrinahome vzw selecteerde Bladt ir & Verstraeten arch Zij gaven vorm aan dit project in samenwerking met het team.


Voorzijde van de woningen, met extra kamers

Wat zal er veranderd zijn in De Stappe als de werken klaar zijn;

  1. Er zullen heel wat "onzichtbare" renovatie werken uitgevoerd zijn (elektriciteit, verwarming, computernetwerk)
  2. We beschikken over meer atelierruimte.
  3. Er zal meer ruimte om samen de dag door te brengen. Vandaag ondersteunt het dagcentrum 47 personen, meer dan de 30 personen op wiens maat het dagcentrum in 1982 gebouwd werd;
  4. De centrale keuken wordt volledig vernieuwd.
  5. In de woningen voorzien we meer leefruimte in de woonkamers;
  6. We voorzien ruimere badkamers, zodat bewoners beter geholpen kunnen worden;
  7. We voorzien ook extra kamers die we in de toekomst willen inzetten voor verblijf.

Katrinahome vzw koos er voor om de noden van vandaag op korte termijn een antwoord te geven. Omdat renovatie en zelfs uitbreiding niet meer op financiële steun van de overheid kan rekenen, financieren we dit volledig met eigen middelen. Als je daarvoor graag een steentje bijdraagt, kan je een gift doen voor Katrinahome vzw. Hieronder plaatsen we regelamtig nieuwe foto's, zodat je kan zien hoe dit project groeit ...

Achterzijde van de woning met uitbreiding leefruimte

 

 

Kunstwerken

Zowel in De HoBo als De Stappe zijn er kunstwerken te koop, die gemaakt zijn door onze bewoners. Ons creatief centrum Kretenburg (De Stappe) heeft ondertussen een heuse catalogus met een overzicht van de werken die de afgelopen 10 jaar werden gemaakt.

Steuntje in de rug

Katrinahome vzw wil volop kansen bieden voor bewoners en medewerkers. Uiteraard kost dit geld. Alle steun, groot en klein, helpt ons om onverwachte kosten te dragen. Binnen onze huizen is uw steun meer dan welkom. Financiële steun: u kan een geldbedrag overmaken aan Katrinahome vzw. Alle giften worden aangewend voor de verschillende afdelingen van Katrinahome vzw. U kan uw gift overmaken op rekeningnummer 220-0909466-30 op naam van Katrinahome vzw, Kolonel Harrystraat 22, 2660 Hoboken. Vanaf 40 € krijgt u hiervoor een fiscaal attest. Indien u meer informatie wil over financiële of materiële steun of de concrete projecten van Katrinahome vzw, neemt u best contact op met de directie.

Stage bij ons ?

Dat kan ! Zowel in De HoBo als De Stappe staan we open voor stage. Je kan hier contact opnemen.